ISPARTA / YALVAÇ - Alemdar İlkokulu

THE POWER IS IN OURSELVES eTwinning Projesi

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Şeyma ÜNAL  ''Güç biziz.'' isimli eTwinning Projesine başladır. Proje açıklamasını aşağıdan okuyabilirsiniz

Dünya tarihine iz bırakmış insanlarla hiç ilgilendiniz mi? Bu insanları diğer insanlardan özel kılan neydi? Araştırmalar, dünya tarihine iz bırakmış insanların beyinlerinin hem sağ hem de sol loblarını aktif olarak kullandıklarını gösteriyor. Bu bilimsel araştırma sonuçları ışığında; Türkiye'den 10, Romanya'dan 3, Gürcistan'dan 1, Ürdün'den 1, İtalya'dan 1 ve Makedonya'dan 2 olmak üzere toplam 20 öğretmenle bir araya geldik ve öğrencimizin iki tarafı da aktif olarak eğitebileceği bir proje üzerinde çalışmaya karar verdik. beyinlerinin. Projemiz uluslararası bir proje olup 7-11 yaş kategorisine yöneliktir. Projemizin kurucu ülkeleri Türkiye ve Romanya'dır. Projemiz Ekim 2022'de başlayacak ve Mayıs 2023'te sona erecektir. Projemizde amacımız öğrencilerimizin sağ ve sol loblarını aynı anda çalıştırarak beyinlerinin daha aktif çalışmasını sağlamaktır. Projemizde öğrencilerimize sağ ve sol beyinlerinin aynı anda çalışmasını sağlayacak etkinlikler yapma becerisini kazandırmak ve bu kil'leri eğitim-öğretime entegre ederek beyin kapasitelerini geliştirmelerini istiyoruz. Böylece öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmalarını ve aynı zamanda 21. yüzyıl becerilerini kazanmalarını amaçlıyoruz. Projemizde öğrencilerimize makrome ve kum boncuklardan bileklik ve kolye yapmalarını sağlamayı planlıyoruz. Bu sayede öğrencilerimizi yeni hobilerle tanıştırmak istiyoruz. Ayrıca projemiz sayesinde öğrencilerimiz yeni ülkeler ve kültürlerini tanıyacak, yeni dostluklar kuracak ve onlarla iletişim kurarken İngilizce dillerini geliştireceklerdir. Proje sonunda, katılan öğrencilere 'Beyin ve Aktif çalışma' konulu eTwinning sertifikaları verilecektir. Projemizin sonuçları twinspace, okulweb sitesi, facebook, instagram ve nihai ürün olarak e-gazete gibi sosyal medya kanallarında geniş kitlelere duyurulacaktır.

Yayın: 26.01.2023 - Güncelleme: 26.01.2023 00:23 - Görüntülenme: 152